Prontosaurus

Rio de La Platan musiikkimatka 14.3.–26.3.2018

Colonian auringonlasku
Buenos Aires auringonlaskun hetkellä Colonia del Sacramentosta nähtynä

Buenos Aires - Colonia del Sacramento - Montevideo

Musiikkimatkalla tutustumme Argentiinan ja Uruguayn rikkaaseen musiikkikulttuuriin ja tapaillaan tietysti tangon askelia. Uudenlaisella kiertomatkalla koetaan paljon, vaikka ei lennetä sisäisiä lentoja.Obelisco

MATKAOHJELMA

14.3. ke 1. päivä KOHTI ETELÄÄ

Matka tangon kotimaahan alkaa Helsinki-Vantaalta.

15.3. to 2. päivä - Buenos Aires ¡BIENVENIDOS!

Saavumme aamulla Ezeizan kansainväliselle lentokentälle, josta on 32 kilometrin matka Buenos Airesin keskustaan. Mikäli kaikki huoneet eivät ole vielä valmiita, tutustumme lähiympäristöön kävellen ja pidämme infotilaisuuden. Ilta vapaa tai yhdessä omakustanteisesti illastaen.

16.3. ti 3. päivä - Buenos Aires TANGON SYNTYSIJOILLA

Aamupäivällä aloitamme kaupunkikierroksen tangon syntysijoilta La Bocan satamakaupunginosasta, jossa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan kotikenttä La Bombonera.

Sitten vierailemme jatkamme modernin Puerto Maderon ja vanhan keskustan San Telmon kautta Plaza de Mayolle, jossa sijaitsee mm. katedraali ja presidentin hallintopalatsi Casa Rosada. Lopuksi vierailemme Kansallisessa tangoakatemiassa.

Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan, esim. Galerías Pacificossa sijaitsevassa Centro Cultural Borgesissa.


La Bocan värikästä tunnelmaa...

Antonio


Rocktähti ja tangolaulaja Javier Calamaro Torquato Tasso -kulttuurikeskuksen lavalla

17.3. la 4. päivä - Buenos Aires KAKSI KERTAA NELJÄ

Aamupäivällä tapaillaan tangon askelia tanssitunnilla, pääopettajana lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Antonio myös luennoi meille aiheesta "Tango ja terveys" Pertti Mustosen tulkkaamana.

Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto.

18.3. su 5. päivä - Buenos Aires YÖ MILONGASSA

Tänään saa nukkua pitkään tai ottaa päiväunet, sillä on aika siirtyä Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aamupäivällä voi käydä vaikka kartoittamassa ostostarjontaa. Myöhään iltapäivällä toinen tanssitunti Antonion kanssa, sitten jatketaan illalliselle ja sen jälkeen lähdetään tansseihin!

19.3. ma 6. päivä - Colonia del Sacramento TUNNELMALLINEN LINNOITUS

Tänään matkustamme vesibussilla Uruguayn Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla ja Unescon maailmanperintökohde. Joen ylitys sujuu suurin piirtein kuin matka yli Suomenlahden. Majoitumme aivan vanhankaupungin tuntumaan ja teemme kävelykierroksen, jonka jälkeen saa omatoimisesti tutustua mm. pieniin museoihin ja ostostarjontaan.

20.3. ti 7. päivä - Montevideo TOIS PUAL JOKKE ON TANGON TOINEN KOTIMAA

Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri maailman leveimmän joen rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on hyvin samanlaista ja molemmat maat pitävät mm. tangoa omana musiikkinaan ja Carlos Gardelia omana poikanaan. Vaikka myös Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel oli suomalainen, niin La Cumparsita on kuitenkin uruguaylainen kappale ja vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan "kansan ja kulttuurin hymni" eli toinen kansallislaulu.

Coloniasta matkustamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, mutta matkan varrella tutustumme uruguaylaisiin viineihin kahdella pienellä viinitilalla. Uruguayn viinit eivät ole Suomessa vielä kovin laajalti tunnettuja, mutta laadukkaita punaviinejä tehdään erityisesti Ranskasta tuodusta Tannat-rypäleestä. Majoittumisen jälkeen vapaata aikaa.

Uruguayssa on myös aivan oma karnevaaliperinteensä ja -musiikkinsa, johon pyrimme tutustumaan. Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan.

Grupo de murga uruguaya Araca la Cana actuando en ocasión de la asunción del Presidente Tabaré Vázquez en Montevideo, Marzo de 2005. Kuva: Marcello Casal Jr/ABr (Creative Commons Attribution 3.0 Brazil License)

Murga-esitys presidentti Vázquezin virkaanastujaisissa 2005

21.3. ke 8. päivä - Montevideo LA CUMPARSITA

Aamupäivällä ohjelmassa on Montevideon kaupunkikierros, jolla näemme päänähtävyyksiä ja sataman kuuluisan kauppahallin. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on rantapromenadi "Rambla" ja hiekkaranta. Illalla nautitaan gourmet-ateria uruguaylaisen tangon tahtiin.

22.3. to 9. päivä - Buenos Aires MI BUENOS AIRES, QUERIDO

Palaamme Montevideosta Buenos Airesiin maailman leveimmän joen yli vesibussilla. Saadaksemme laajemman kuvan Buenos Airesista majoitumme matkan loppuajaksi Palermon kaupunginosaan. Sen vanhin osa tunnetaan nykyään nimellä Palermo Soho ja se on niin matkailijoiden kuin paikallisten suosiossa putiikkiensa ja ravintoloidensa ansiosta.

23.3. pe 10. päivä - Buenos Aires ASADO

Tänään ohjelmassa on kokopäiväretki maatilalle eli estancialle. Grillijuhlissa on luvassa kansanmusiikkia, hevosia ja gauchoja!

24.3. la 11. päivä - Buenos Aires NO LLORES POR MI, ARGENTINA!

Vierailemme Eva Perónin haudalla Recoletan vaikuttavalla hautausmaalla ja Palermo Botánicon kaupunginosassa Evita-museossa tutustumassa Evitan tarinaan.

Iltapäivällä jatkamme tanssiharjoituksia Antonion johdolla ja Pertti Mustonen luennoi argentiinalaisten tangojen sanoituksista.

25.3. su 12. päivä LA DESPEDIDA ELI HYVÄSTIT

Haikeat jäähyväiset Etelän Pariisille jätetään lentoaikataulusta riippuen jossain vaiheessa iltapäivällä.

26.3. ma 13. päivä PALUU SUOMEEN

Matkaohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Lisätiedot

HINTA 1900 € / yhden hengen huoneesta +350 €
(lennot hankittava itse)

Matkanjohtajana on laulaja-lauluntekijä ja toimittaja Petri Kaivanto, joka on mm. levyttänyt ja konsertoinut Argentiinassa vuodesta 2004. Kyseessä ei ole valmismatkalain tarkoittama valmismatka. Argentiinan hotelleista ja retkistä vastaa paikallinen matkatoimisto TowerTravel.

Matkaa on mahdollista räätälöidä pidemmäksi, kysy lisätietoja!

Useimpien musiikki- ja teatteriesitysten tietoja on saatavissa vain noin kuukautta ennen, joten niistä voi päättää ja tehdä varauksia vasta lähempänä matkaa tai paikan päällä. Monissa paikoissa on mahdollista yhdistää elävän musiikin kuunteleminen ja illallinen, joissain paikoissa on suorastaan illallispakko, joissain taas ei välttämättä ole kovin tasokas keittiö. Pääsylippujen skaala on muutamasta eurosta kalliisiin ooppera- ja show-esityksiin, jotka ovat Suomen hinnoissa.

Musiikkimatkan ideana on ehdottaa iltaohjelmiksi useita vaihtoehtoja, joista yhteen matkanjohtaja osallistuu. Ainoastaan alla mainitut ateriat ja esitykset kuljetuksineen sisältyvät matkan hintaan. Muuten kyse on vapaaehtoisista ja itse kustannettavista iltamenoista.

MAJOITUKSET:

4 yötä Buenos Aires: Hotel Dazzler Maipu
1 yö Colonia del Sacramento: Hotel Posada Don Antonio
2 yötä Montevideo: Hotel Esplendor Cervantes
3 yötä Buenos Aires: Hotel Esplendor Palermo Hollywood

HINTAAN SISÄLTYVÄT:

 • matkanjohtaja Petri Kaivannon palvelut Argentiinassa
 • majoitukset aamiaisella
 • lentokenttäkuljetukset Buenos Airesissa suositelluilla Air Francen lennoilla (muutoin taksi 35-50 €):
  14.3.2018 19.30 HEL-CDG AF5005
  14.3. 23.35 CDG-EZE AF0228 (matka-aika 19 t)
  perillä 9.30
  25.3. 13.55 EZE-CDG AF0229
  26.3. 12.20 CDG-EZE AF5006 (Finnair)
  perillä 16.15 (matka-aika 20 t)
 • Antonio Falcãon tanssitunnit ja Pertti Mustosen luennot kuljetuksineen
 • Aires de Finlandia -konsertin (ei kuljetuksia)
 • 16.3. kaupunkikierros ja Boca Jrs. -museon sisäänpääsy
 • 18.3. illallinen (ei juomia)
 • lauttamatkat Uruguayhin kuljetuksineen
 • 20.3. viinitilavierailut
 • 21.3. Montevideon kaupunkikierros
 • 21.3. illallinen juomineen
 • 23.3. estanciaretki, sis. lounaan ruokajuomineen
 • 24.3. Evita-museo ja lounas ruokajuomineen

Matkavakuutus suositeltava.

Hinta ei sisällä:
 • muita kuljetuksia tai aterioita
 • vapaaehtoisia juomarahoja
 • muita pääsymaksuja tai palveluita

Prontosaurus

VARAUSEHDOT:

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 15.2.2018 mennessä.

Matkan toteutuminen edellyttää 8 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vielä vapaita paikkoja. Pidätämme oikeuden hinnan korotukseen valuuttakursseista johtuen.

Varauksen yhteydessä lähetettävä kopio passista, jotta majoituksista myönnettäisiin alv-palautus argentiinalaiselle matkatoimistolle.

Varauksen vahvistamiseksi peritään ennakkomaksu 500 euroa/henkilö, joka on maksettava kun minimiryhmä on varannut lentonsa.

Loppumaksu erääntyy ennen matkan alkua.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset prontosaurus(at)sci.fi tai puh. 09-2316 7345

Buenos Aires

Buenos Aires on Latinalaisen Amerikan eurooppalaisin kaupunki, josta löytyy Pariisia, Roomaa, Madridia, Wieniä, Lontoota... Monista muista kiertomatkoista poiketen tällä matkalla saa hieman kattavamman käsityksen tästä upeasta kulttuurimetropolista!

Colonia del Sacramento

Portugalilaisten perustama linnoitussiirtokunta vartioi maailman leveimmän joen liikennettä Argentiinan vastarannalta ja sen omistuksesta kiisteltiin toistasataa vuotta ennen sen päätymistä Uruguaylle. Parinkymmenentuhannen asukkaan pikkukaupunki on ympäri vuoden viehättävä matkailukohde. Kaupungin historiallinen kaupunginosa nimettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi 1995.

Montevideo

Uruguayn pääkaupunkialueella asuu yli puolet Uruguayn väestöstä, lähes pari miljoonaa. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on myös uimarantoja. Kohtalon oikusta Argentiinan pikkuveljeksi syntynyt Uruguay on kulttuuriltaan kovin samankaltainen, mutta erojakin tietysti löytyy.


TIEDUSTELUT

Lisätiedot ja ilmoittautumiset prontosaurus(at)sci.fi tai puh. 09-2316 7345

Kuvat: Petri Kaivanto/Prontosaurus Oy, INPROTUR Argentina, Wikipedia (CC)

Takaisin etusivulle