Prontosaurus

Tangopääsiäinen Buenos Airesissa 24.3.–6.4.2018

Obelisco

Ainutlaatuinen kaupunkiloma tangon pyörteissä sisältää 3 tanssituntia ja retkiä lähiseudulle.

MATKAOHJELMA

24.3. la 1. päivä KOHTI ETELÄÄ

Matka tangon kotimaahan alkaa Helsinki-Vantaalta.

25.3. su 2. päivä ¡BIENVENIDOS!

Saavumme aamulla Ezeizan kansainväliselle lentokentälle, josta on 32 kilometrin matka Buenos Airesin keskustaan. Mikäli kaikki huoneet eivät ole vielä valmiita, tutustumme lähiympäristöön kävellen ja pidämme infotilaisuuden. Ilta vapaa tai yhdessä omakustanteisesti illastaen.

26.3. ma 3. päivä - TANGON SYNTYSIJOILLA

Aamupäivällä aloitamme kaupunkikierroksen tangon syntysijoilta La Bocan satamakaupunginosasta, jossa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan kotikenttä La Bombonera.

Sitten vierailemme jatkamme modernin Puerto Maderon ja vanhan keskustan San Telmon kautta Plaza de Mayolle, jossa sijaitsee mm. katedraali ja presidentin hallintopalatsi Casa Rosada. Lopuksi vierailemme Kansallisessa tangoakatemiassa.

Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan, esim. Galerías Pacificossa sijaitsevassa Centro Cultural Borgesissa.


La Bocan värikästä tunnelmaa...

Antonio

27.3. ti 4. päivä KAKSI KERTAA NELJÄ

Aamupäivällä tapaillaan tangon askelia tanssitunnilla, pääopettajana lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Antonio myös luennoi meille aiheesta "Tango ja terveys" Pertti Mustosen tulkkaamana.

Ilta vapaa tai toivomusten mukaan.

28.3. ke 5. päivä YÖ MILONGASSA

Tänään saa nukkua pitkään tai ottaa päiväunet, sillä on aika siirtyä Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aamupäivällä voi käydä vaikka kartoittamassa ostostarjontaa. Myöhään iltapäivällä toinen tanssitunti Antonion kanssa, sitten jatketaan illalliselle ja sen jälkeen lähdetään tansseihin!


Rocktähti ja tangolaulaja Javier Calamaro Torquato Tasso -kulttuurikeskuksen lavalla

29.3. to 6. päivä CADA DÍA CANTA MEJOR

Aamupäivällä käydään kävelyllä Abaston kaupunginosassa Carlos Gardel -museossa, joka sijaitsee Gardelin äidin kotitalossa. Lähellä on vanhaan kauppahalliin tehty kauppakeskus.

Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto.

30.3. pe 7. päivä TANGOJEN TARINOITA

Tänään jatkamme tanssiharjoituksia Antonion johdolla ja Pertti Mustonen luennoi argentiinalaisten tangojen sanoituksista.

Pitkänäperjantainakin löytynee jotain kiinnostavia kulttuurimenoja ja kirkonmenoja ainakin. Valtava metropoli ei koskaan sulkeudu kokonaan, vaikka tietysti monet lähtevät pääsiäisenä matkoille tai sukuloimaan.

31.3. la 8. päivä ASADO

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Lujánia, jossa sijaitsee Argentiinan tärkein pyhiinvaelluskirkko. Sieltä jatkamme Santa Susanan maatilalle, jossa luvassa perinteinen grillijuhla: kansanmusiikkia, hevosia ja gauchoja!

Kaupunkiin palattuamme on mahdollista ehtiä vielä pääsiäisyön messuun.

1.4. su 9. päivä MI BUENOS AIRES, QUERIDO

San Telmo on Buenos Airesin vanha keskusta, jossa pidetään joka sunnuntai värikkäät antiikkimarkkinat, jotka houkuttelevat Plaza Dorregon ja lähikadut täyteen myös muita katukauppiaita.

Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan.

2.4. ma 10. päivä HISTORIAA JA HUVILOITA

Aamulla ylitämme Buenos Airesin kaupungin pohjoisen rajan kohti joenvarren huvilakaupunginosia. Maailman leveimmän joen suistossa Tigressä avautuu aivan toisenlainen maailma. Risteilemme joella ja nautimme lounasta.

Paluumatkalla tutustumme San Isidrossa suurmies Juan Martín de Pueyrredónin kotimuseoon (mikäli avoinna) ja näemme tasavallan presidentin virka-asunnon, josta hän taittaa työmatkojaan Casa Rosadaan toisinaan helikopterilla.

3.4. ti 11. päivä - Buenos Aires NO LLORES POR MI, ARGENTINA!

Aamupäivällä kävelemme Evita-museoon tutustumassa Eva Perónin tarinaan. Halukkaat voivat jäädä lounaalle ja sitten jatkaa taksilla vaikkapa Recoletan hautausmaalle etsimään Evitan hautaa.

Iltapäivä vapaa ostoksille ja viimeistä iltaa vietämme tangoshow'ssa illastaen.

4.4. ke 12. päivä LA DESPEDIDA ELI HYVÄSTIT

Haikeat jäähyväiset Etelän Pariisille jätetään lentoaikataulusta riippuen jossain vaiheessa iltapäivällä.

5.4. to 13. päivä PALUU SUOMEEN

Matkaohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Lisätiedot

HINTA 1400 € / yhden hengen huoneesta +400 €
(lennot hankittava itse)

Matkanjohtajana on laulaja-lauluntekijä ja toimittaja Petri Kaivanto, joka on mm. levyttänyt ja konsertoinut Argentiinassa vuodesta 2004. Kyseessä ei ole valmismatkalain tarkoittama valmismatka. Argentiinan hotelleista ja retkistä vastaa paikallinen matkatoimisto TowerTravel.

Matkaa on mahdollista räätälöidä pidemmäksi, kysy lisätietoja!

Useimpien musiikki- ja teatteriesitysten tietoja on saatavissa vain noin kuukautta ennen, joten niistä voi päättää ja tehdä varauksia vasta lähempänä matkaa tai paikan päällä. Monissa paikoissa on mahdollista yhdistää elävän musiikin kuunteleminen ja illallinen, joissain paikoissa on suorastaan illallispakko, joissain taas ei välttämättä ole kovin tasokas keittiö. Pääsylippujen skaala on muutamasta eurosta kalliisiin ooppera- ja show-esityksiin, jotka ovat Suomen hinnoissa.

Musiikkimatkan ideana on ehdottaa iltaohjelmiksi useita vaihtoehtoja, joista yhteen matkanjohtaja osallistuu. Ainoastaan alla mainitut ateriat ja esitykset kuljetuksineen sisältyvät matkan hintaan. Muuten kyse on vapaaehtoisista ja itse kustannettavista iltamenoista.

HINTAAN SISÄLTYVÄT:

 • matkanjohtaja Petri Kaivannon palvelut Argentiinassa
 • majoitus aamiaisella, 10 yötä Bulnes Eco Suites. Huoneissa on pieni jääkaappi ja keittomahdollisuus. Hotellissa ei ole omaa ravintolaa, hintaan sisältyvä aamiainen tarjoillaan alakerran kahvilassa Café del Botánico.
 • lentokenttäkuljetukset Buenos Airesissa suositelluilla Air Francen lennoilla (muutoin taksi 35-50 €):
  24.3.2018 19.30 HEL-CDG AF5005
  24.3. 23.35 CDG-EZE AF0228 (matka-aika 19 t)
  perillä 9.30
  4.4. 13.55 EZE-CDG AF0229
  5.4. 12.20 CDG-EZE AF5006 (Finnair)
  perillä 16.15 (matka-aika 20 t)
 • Antonio Falcãon tanssitunnit ja Pertti Mustosen luennot kuljetuksineen
 • Aires de Finlandia -konsertin (ei kuljetuksia)
 • 26.3. kaupunkikierros ja Boca Jrs. -museon sisäänpääsy
 • 28.3. illallinen (ei juomia)
 • 31.3. kokopäiväretki Lujániin ja estancialle, sis. lounaan ruokajuomineen
 • 2.4. Tigren retki sis. lounaan (ei juomia)
 • 3.4. tangoshow ja illallinen ruokajuomineen

Matkavakuutus suositeltava.

Hinta ei sisällä:
 • muita kuljetuksia tai aterioita
 • vapaaehtoisia juomarahoja
 • muita pääsymaksuja tai palveluita

Prontosaurus

VARAUSEHDOT:

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 15.2.2018 mennessä.

Matkan toteutuminen edellyttää 8 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vielä vapaita paikkoja. Pidätämme oikeuden hinnan korotukseen valuuttakursseista johtuen.

Varauksen yhteydessä lähetettävä kopio passista, jotta majoituksista myönnettäisiin alv-palautus argentiinalaiselle matkatoimistolle.

Varauksen vahvistamiseksi peritään ennakkomaksu 500 euroa/henkilö, joka on maksettava kun minimiryhmä on varannut lentonsa.

Loppumaksu erääntyy ennen matkan alkua.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset prontosaurus(at)sci.fi tai puh. 09-2316 7345

Buenos Aires

Buenos Aires on Latinalaisen Amerikan eurooppalaisin kaupunki, josta löytyy Pariisia, Roomaa, Madridia, Wieniä, Lontoota... Monista muista kiertomatkoista poiketen tällä matkalla saa hieman kattavamman käsityksen tästä upeasta kulttuurimetropolista!

Tigre

Tigre sijaitsee maailman leveimmän joen suistossa Buenos Airesista pohjoiseen. Sähköjunaliikenteen alettua 1916 siitä on tullut myös tärkeä matkailupaikkakunta. Suiston saarissa on lomakeskuksia ja yksityisiä huviloita ja mökkejä. Jokiristeilyjen lisäksi hedelmäsatama ja kasino ovat suosittuja käyntikohteita.

Luján

Lujánin basilika on Argentiinan suojeluspyhimyksen eli Lujánin neitsyen kirkko ja maan tärkein pyhiinvaelluskohde, joka sijaitsee 70 kilometriä pääkaupungista länteen.
Kuva: Luis Argerich, CC BY 2.0, Wikimedia

TIEDUSTELUT

Lisätiedot ja ilmoittautumiset prontosaurus(at)sci.fi tai puh. 09-2316 7345

Kuvat: Petri Kaivanto/Prontosaurus Oy, INPROTUR Argentina, Wikipedia (CC)

Takaisin etusivulle